petak, 24. lipnja 2016.

BRZINSKA TORTA ILI DESERT U ČAŠI SA VAŠIM OMILJENIM CRVENIM VOĆEM

Treba vam samo 20 minuta da smućkate ovaj ukusan desert, ja sam koristila višnje a vi birajte Sastojci 
45 komada lady fingers (bebi piškota) 1l kisele pavlake/ vrhnja 250gr kristal šećera 1 kesica vanilin šećera oko 600gr crvenog voća (ili vama omiljenog) 250-500ml slatke pavlake ili 2-3 kesice šlaga (+mleko) Priprema 1. Kiselu pavlaku i kristal šećer + vanilin šećer mutiti mikserom dok se kristal šećer ne otopi.





GOTOVO. Na četvrtastu tacnu poslažite 15 bebi piškota, pa stavite obruč. U mom slučaju je to bio home-made (od kartona i folije), jer nigde nisam našla četvrtasti obruč, ne znam ni da li postoji :) 2. Svaku piškotu, kafenom kašičicom preliti slatkom vodom (prokuvala sam 2dcl vode sa 5 kašika šećera i ohladila). 3. Stavite pola "kiselog" krema i pobacajte voće, u mom slučaju su bile maline. Zatim opet red piškota (ne zaboravite da ih prelijete slatkom vodom, kako bi posle bile sočne), preostalu polovinu "kiselog" krema i ostatak voća. Završite sa redom piškota (preostalih 15 komada) posipajući ih pažljivo slatkom vodom.



Nemojte preterivati, kafena kašičica je sasvim dovoljna po piškoti. Torta je gotova. Stavite je u frižider na najmanje 12h. 4. Skinite obrič i ukrasite tortu sa 500ml slatke pavlake. Savet *Ovu tortu možete praviti i kao kolač- slažite ga u tepsiju i ukrasite sa 250ml slatke pavlake. *Ova torta/ kolač je odličan i sa ananasom iz konzerve. Ananas dobro ocedite, a sok iskoristite za natapanje piškota. 


 coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar