petak, 24. lipnja 2016.

LEDENI KOLAČ SA VIŠNJAMA PRAVO JE ZADOVOLJSTVO IMATI OVAJ RECEPT

Sastojci Za kremu: 2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake 500 ml mleka 10+5 kašika šećera u prahu 200 ml slatke pavlake 2 čaše kisele pavlake 1 kesica želatina I još: oko 200 g keksa 1 velika kutija piškota po potrebi voćnog soka (za natapanje piškota i keksa) 100 g bele šlag kreme 100 ml gazirane vode oko 400 g višanja 1 kašika griza Priprema Puding sa 10 kašika šećera skuvati u mleku i skloniti da se ohladi. Ohlađen puding izmiksati,

dodati mu kiselu pavlaku i 5 kašika šećera i lepo umutiti, pa postepeno dodavati umućenu slatku pavlaku da se sve sjedini. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u fil, pa ga staviti u frižider. Višnje očistiti od koštica i iscediti sok, pa im dodati kašiku griza i izmešati. Keks umakati u sok i ređati ga na dno pleha, preko njega staviti polovinu fila i na fil rasporediti polovinu oceđenih višanja. Zatim poređati piškote umakane u soku, preko njih naneti preostali fil i preko fila staviti ostatak višanja. Šlag kremu umutiti sa kiselom vodom i premazati kolač. Ostaviti ga u frižider da prenoći. coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar