utorak, 7. lipnja 2016.

RUČAK ZA PRSTE POLIZAT I JOŠ BOLJI...EKSPERMENT KOJI JE USPJEO....

Potrebno: 2 manje ili 1 veća tikvica 50 da mljevenog mesa 1 mala šalica riže 1 luk 2 dl tekućeg paradajza (ili koncentrata) 2 jaja 4 žlice kiselog vrhnja vegeta, sol, papar Za paniranje tikvica:

2 jaja, krušne mrvice i brašno Priprema: Na malo ulja pirjati nasjeckan luk, dodati mljeveno meso i uz miješanje ga dobro popržiti i razgrudati. Doliti malo vode (ili vina), začiniti po ukusu, doliti i paradajz te pirjati uz povremeno dolijevanje vode 30-tak minuta. Za to vrijeme tikvice oprati pa ih uzdužno narezati na tanke ploške, panirati ih u brašnu, jajima i mrvicama i ispržiti u dubokom ulju dok ne porumene. Rižu zakuhati u malom lončiću sa vodom (omjer 1:4) dodati samo vegetu. Kuhati uz povremeno miješanje 15-tak min. Za preljev musake: 2 jaja i kiselo vrhnje izraditi pjenjačom, dodati vegetu ili sol i malo papra. U namašćenu vatrostalnu posudu slagati red pohanih tikvica, zatim red kuhane riže (po potrebi odliti vodu s riže ako je prevodenasta), red umaka od mesa (okusom sličan bologneseu), pa opet red tikvica. Sve zaliti umakom od jaja i vrhnja, posipati ribanim sirom trapistom (gauda) i zapeći u pećnici oko 25 min. coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar