utorak, 10. svibnja 2016.

MEKE KAO DUSA, A LAGANE KAO PERCE – PADEJSKE KIFLE! KIFLE SU TOLIKO DOBRE, DA SAM MORALA DA VAM PRENESEM

Sastojci
 Za testo: 1 kvasac 4 dcl mleka 2 dcl vode 3 ravne kasicice soli 1 kasika secera oko 850 gr brasna Za premaz: 140 gr masti 3 zumanceta 1 kasika brasna Za kraj: 1 jaje semenje po zelji Priprema 1 Aktivirati kvasac sa 2 dcl toplog mleka, secerom i kasicicom brasna. Dodati ostale sastojke i umesiti meko testo i ostaviti da udvostruci
volumen. Nadoslo testo podeliti u 4 jufke. Posebno sjediniti mast, zumanca i brasno i dobro izmesati. Svaku jufku razviti na velicinu veceg tanjira i premazati premazom (sve 4 jufke). 2 Ostaviti pola sata da se odmaraju pa po dve spajati. 3 Razvlaciti na pobrasnavljenom stolnjaku kao kore za pitu, ravnomerno na sve strane. Testo se rukama razvlaci, a ne oklagijom (jer je i gornja jufka namazana), ne mora biti jaaaako tanko, ali se stvarno super razvlaci.. 4 Pomocu stolnjaka urolati testo s oba kraja da se skoro sastavi na sredini i preseci nozem po duzini. 5 Svaku rolnu iseci poprecno na jednake delove i redjati u pleh (na pek papir). Ostaviti da narastu i premazati umucenim jajetom i posuti semenjem p zelji. Ugrejati rernu na 180 stepeni i peci do rumene boje. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa. Od ove mere se dobiju dva veca pleha od rerne Posluživanje Testo se moze filovati slatkim ili slanim nadevom, ali jaaako su ukusne i ovako prazne :).

0 komentari:

Objavi komentar