četvrtak, 12. svibnja 2016.

TORTA SA JAGODAMA OSVJEŽAVAJUĆA POPUT BAJBOLJI SLADOLEDA

Sastojci Za beze: 9 bjelanjaka 300 grama šećera 1 žlica jabučnog octa Fila: 600 grama kiselog vrhnja 100 grama šećera u prahu 1 vrećica želatine 1/2 l vrhnja za šlag jagode Priprema 1. Mascarpone napravite tako da 6 dcl kiselog vrhnja dan ranije zamotate u gazu ili neku sličnu krpu te stavite u cjedilo da se preko noći cijedi u frižideru. http://www.coolinarika.com/recept/mascarpone-sir/ 2. Za beze kore izmiksajte bjelanjke sa šećerom i octom pa smjesu stavite u veliki protvan od pećnice na pek papir.

Pecite na 150 stupnjeva oko sat vremena. 3. U iscijeđeno kiselo vrhnje dodajte šećer u prahu, 2 dcl izmiksanog šlaga i želatinu koju ste napravili po uputama na vrećici. 4. Beze koru koja se je ohladila prepolovite na dva dijela pa na prvi dio namažite kremu. 5. U kremu ubodite jagode. 6. Po jagodama namažite ostatak od 3 dcl istučenog šlaga. 7. Poklopite drugom korom i stavite u frižider da se dobro ohladi. coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar