ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

TIKVICE NA LAGAN I UKUSAN NAČIN POHOVANE U RERNI

Sastojci tikvice (kolicina po zelji) brasno jaja prezle oko 1/2 dcl ulja so, kolicina po zelji Priprema 1. Tikvice pripremiti kao i za obicno pohovanje, oljustiti, iseci na tanke ploskice, posoliti i ostaviti da puste vodu.

Ocediti ih i uvaljati ih u brasno, jaja, prezle. Redjati ih u pleh koji ste blago premazali, cetkicom, uljem, odmah redjati tikvice i na svaku naneti po dve, tri kapi ulja, koliko spadne sa cetkice. Staviti ih u ugrejanu rernu, na 170 stepeni. Nemojte ih puno prevrtati, ostavite ih da se uhvati korica, samo preokrenite i ostavite ih da se dopeku. To je sve, jako jednostavno i ukusno, narocito zato sto zadrzavaju onu krckavost :). 2. Patldzan je jos lepsi, ovako pohovan, od tikvica..normalno, moze i bez sira coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar