ponedjeljak, 25. srpnja 2016.

15 MINUTA PRIPREME I SVRŠEN RUČAK ILI VEČERA JE PRED VAMA

Sastojci: 200gr ne kuhani razanaca od jaja 200 gr. svjeze slanine 1 manji luk 3 cena cesnjaka 1 manja izrendana mrkvica 1 manja izrendana tikvica 5 jaja(nasih 6) 3 zlice parmezan sir 60ml. slatkog vrhnja(ili mlijeko) 1/2 salice(250ml) topljenog sira(cheddar,mozzarella..) 3 zlice brasna 1 zlicica praska za pecivo sol,peper i vegeta Priprema Rezance isitnite sa rukama na male komadice,stavite u zdjelu i ostavite sa strane.

Vodu stavite da prokuha.Prokuhalu vodu prelijte preko nudli i ostavite u vrucoj vodi 1-2min.Procijedite,stavite u duboku zdjelu i ostavite sa strane. 2. Znaci rezance ne kuhate nego samo prelijete sa kipucom vodom.Kao na slici. Izrendajte tikvicu i ostavite sa strane. 3. Przite slaninu dok ne dobije malo braonkastu boju,dodajte luk i mrkvu.Przite jedno 5 min a zatim dodajte cesnjak.Przite naknadno 2-3min. 4. Izmijesajte jaja i dodajte parmezan sir i slatko vrhnje. 5. U rezance dodajate smjesu slanine koju ste malo ocijedili od masnoce,blago ocijedene tikvice,smjesu jaja,sir,brasno,prasak za pecivo i zacine.Izmijesajte sve dobro. 6. Pleh za loaf oblozite sa pek papirom i istresite smjesu rezanaca.Sa zlicom ravnomjerno poravnajte smjesu. Stavite peci na 180C 55min. 7. Pecen loaf izvadite iz loaf kalupa i stavite na zicu da se malo hladne...Prilikom rezanja upotrebite noz za kruh... Posluživanje Rezance koristite obicne kao na slici ili kakve vec imate.Odlicne su i domace.U ovo mozete dodavati umjesto slanine i sunku,puretinu,gotovu piletinu ili bilo koje drugo przeno meso.A moze i bez mesa.Za povrce takoder mozete dodavatispinat,kelj,grasak,kukuruz ili sto volite.Loaf je odlican i hladan...Super je kad imate party posto je jako dekorativan a ukus je fantastican.Evo nasla sam na google, nudle su REZANCI...LOL... coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar