četvrtak, 14. srpnja 2016.

IZUZETNO JEDNOSTAVAN I KREMASTI KOLAČ SA JAGODAMA KOJI SE TOPI U USTIMA

Potrebno: 50 dag Mascarpone sira 4 žumanjka 15 dag šećera 1 vanilin šećer 250 ml vrhnja za šlag veće pakiranje piškota (tanke piškotice bez šećera su puno bolja opcija od standradnih, debelih) 50 dag jagoda

Priprema: Žumanjke miksati sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti. Kuhati ih u loncu na pari dok se krema ne zgusne. Primjetit ćete kod kuhanja ove kreme od žumanjaka kako se jako malo, gotovo uopće ne zgušnjava. Nema panike – kremu je dovoljno kuhati 10 min uz miješanje, maknuti s izvora topline i ohladiti. Kako se bude hladila sve će se više zgušnjavati. Ako se kuha predugo čak se može previše stvrdnuti. Pomiješati u posudi za miksanje mascarpone, ohlađenu kremu i posebno istučeno vrhnje za šlag. Dobro izraditi i sjediniti mikserom. Slagati u lim (koji nije potrebno namastiti) red piškota koje treba namakati u tanjuru s toplim mlijekom i par kapi ruma, zatim sloj kreme, rasporediti potom prepolovljene jagode, pa opet složiti piškote i drugu polovicu kreme. Dobro rashladiti. Po želji od gore ukrasiti šlagom ili samo posipati kakaom. coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar