petak, 29. srpnja 2016.

OMILJENI SLATKIŠ IZ VLASTITE KUHINJE GOTOV ZA 15 MINUTA

Sastojci 1 margarin 3 jajeta 300 g šećera 200 g čokolade 2 kašike kakaoa 100 g prženog susama 100 g seckanog prženog neslanog kikirikija 200 g mlevenog keksa 100 g čokolade za glazuru malo ulja Priprema: 1. U odgovarajućoj posudi margarin zagrejati na pari da se otopi.

2. Umutiti jaja i šećer, pa polako dodavati margarinu. Kuvati na pari dok se šećer ne otopi. 3. Dodati kakao i čokoladu, pa lagano mešajući postepeno sipati kikiriki, keks i susam. 4. Odgovarajuću tepsiju ili kalup namazati sa nekoliko kapi ulja i izliti u nju toplu smesu. Sačekati da se masa stvrdne, pa staviti glazuru od čokolade otopljene na pari. coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar