nedjelja, 24. srpnja 2016.

NE MOGU VAM OPISATI KAKO ME ODUŠEVILA OVA PITA SA PILETINOM...TAJNA JE U NAČINU PRIPREME

Sastojci 600g brasna 1 mala kasicica soli 1 velika kasika ulja mlaka voda da se zamjesi tjesto (ovisi kolicinski) 1 cijelo pile 4 glavice vece crnog luka 1 mala kasicica soli 1 mala kasicica crnog bibera 2 velike kasike ulja I JOS : 100g putera 50ml ulja (rastopiti u jednoj serpici ) za podmazivanje 150ml vrhnje za kuhanje Priprema 1. Zamjesiti tjesto , napraviti dvije jufke (loptice) i ostaviti da odmaraju dok se pripremi pile ! 2. Pile isjeci u komade i zaciniti sa dvije kasike ulja ,

biberom sol i nasjeckani luk. -mozete pile i da odkostite , -mozete da ga isjeckate na male komadice , ( u orginalnom receptu idu cjeli komadi sa kostima) 3. Pobrasniti sto i razvijati jufku . 4. Razvuci jufku po cijelim stolom pa je rezati na lente . ( sjeci lente ... ovisno koliko ima komada) izbrojati , na svakoj lenti stavljati komad piletine i motati ,malo spakujte sa strana da ne ispada smjesa . Tako uraditi i sa drugom jufkom . 5. Redati u podmazanu tepsiju i peci u zagrejanoj rerni na 220° kad bude pecena izvaditi iz rerne i zaliti je vrhnjem za kuhanje ,vratiti jos par minuta u rerni . coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar