nedjelja, 31. srpnja 2016.

SAVRŠEN DORUČAK BEZ PO MUKE...DJECA ĆE SE BAŠ OVOME OBRADOVATI

Sastojci Za tijesto: 500 g bijelog krumpira 120 g brašna 30 g svinjske masti (ili maslaca) 1 jaje 4 češnja češnjaka 1 čajna žličica sjeckanog vlasca - sol, po želji vegeta (prema ukusu) - šunka i sir (gauda, edamer, podravac i sl.) za punjenje Za paniranje: 2 jaja - krušne mrvice - ulje za prženje Priprema 1. Krumpir operite, skuhajte, malo ohladite, pa ogulite. Još topli krumpir naribajte, dodajte mu jaje, mast, brašno,

protisnuti češnjak i začine, te umijesite tijesto. Na pobrašnjenoj radnoj ploči od tijesta formirajte valjak i izrezujte krokete. 2. Sir narežite na štapiće dugačke cca 3 cm, debljine cca 0,5 cm, te svaki omotajte šunkom, položite na sredinu kroketa (kojeg malo spljoštite), omotajte tijestom, dobro zatvorite rubove (kako vam se prilikom prženja ne bi tijesto raspucalo i nadjev iscurio), te oblikujte krokete. 3. Krokete uvaljajte u brašno, jaja i mrvice, te pržite na ulju dok ne dobiju lijepu boju. coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar