ponedjeljak, 8. kolovoza 2016.

BEZ JAJA I MARGARINA SVJETSKI POZNATA POSLASTICA KOJU TREBATE PROBATI

Sastojci: 250 ml slatke pavlake 500 g mascarpone 100 g secer u prahu 1 vanilin secer par kapa limunov soka 250 ml hladne kafe 4 cl amareto liker oko 60 piskota kakao za posipati tiramisu Priprema: 1. U skuvanu, hladnu kafu dodati amareto liker. 2. Slatku pavlaku umutiti i postepeno dodati secer u prahu, vanilin secer, mascarpone i par kapa limunov soka.

3. Piskote umociti u kafu sa likerom i rasporediti na dno tepsije, zatim premazati kremom, pa opet piskote, krema idt….zavrsiti sa kremom, posipati sa kakaom 4. Ostaviti tiramisu preko noci da se stegne i da se piskote potpuno umeksaju coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar