subota, 6. kolovoza 2016.

ORAH-ČOKOLADNA TORTA! ZA POLA SATA!

Jednostavno, sočno i ukusno. Kombinacija čokolade i oraha je uvijek uspješna, isprobajte. Sastojci 200 gr mljevenih oraha 200 gr šećera 200 gr čokolade za kuhanje 6 jaja 6 kašika prezle PRELJEV 70 gr putera 70 gr šećera 70 gr čokolade za kuhanje Način pripreme Odvojite bjelanca od žumanaca i umutite u čvrst snijeg. Žumanca umutite sa šećerom pa dodajte prezlu, orahe i otopljenu čokoladu.

Umiješajte lagano snijeg od bjelanaca i istresite u tepsiju. Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 15 minuta. Dok se torta peče otopite puter sa šećerom i čokoladom za kuhanje. Vruću tortu prelijte smjesom od čokolade i ostavite da se ohladi. http://www.domacica.com/

0 komentari:

Objavi komentar