srijeda, 31. kolovoza 2016.

KADA SAM DANAS GOSTIMA SERVIRALA OVU PITU, SVI SU SE ODUŠEVILI I TRAŽILI RECEPT.. EVO I VI SE POČASTITE!!

KADA SAM DANAS GOSTIMA SERVIRALA OVU PITU, SVI SU SE ODUŠEVILI I TRAŽILI RECEPT.. EVO I VI SE POČASTITE!!

SASTOJCI:


  • 500 gr kora za pitu
  • 300 gr sira
  • 2 jajeta
  • ulje
  • so
  • Premaz:
  • paketić kvasca





  • malo šećera
  • so
  • 3 jajeta
  • 4 šoljice mlijeka
  • 2 šoljice ulja
  • 22 kašike mekog brašna


PRIPREMA:

Premaz za kore:

U usitnjen kvasac (ja sam koristila suhi kvasac) sipati malo mlake vode, šećera i soli. Kad kvasac nadođe pomješati ga sa jajima, brašnom, mlijekom i uljem. Sve dobro promješati varjačom a može i mikserom. Tijesto je gustine kao za palačinke.
Fil od sira:
Izgnječen sir pomješati sa umućenim jajima i po ukusu dosoliti.




Staviti koru i četkicom nanijeti premaz. Preko staviti drugu koru, premazati je, pa staviti treću i nju premazati. Na treću koru staviti fil od sira.
Ivice kora saviti da fil nebi curio, pa sve saviti u rolnu. Staviti u podmazan pleh i peći 35-40 minuta na temperaturi od 220°, da pita porumeni.

0 komentari:

Objavi komentar