srijeda, 24. kolovoza 2016.

DIVAN RUČAK GOTOV ZA 20 MINUTA...MENI JE OVA KOMBINACIJA NAJDRAŽA

SASTOJCI: 40 dag mašnica, tortigliona, njoka ili neke druge tjestenine 20 dag ribanog mekog sira (gauda, podravec, edemac...) 10 dag šunke, može i komadići pršuta ili neke salame 1 tikvica (krupno naribana) 1/2 l slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje 2 jaja 2-3 žlice naribanog parmezana putar - za kalup sol papar PRIPREMA: Zagrijte pećnicu na 220C. U vatrostalnu zdjelu ili kalup premazan putrom slažite red tjestenine, red krupno ribanog sira, nasjeckane šunke i krupno naribanih tikvica pa red tjestenine. Izmiješajte jaja s vrhnjem,

dodajte par žlica vode, posolite i popaprite te prelijte po tjestenini. Umak bi trebao pokriti svu tjesteninu. Vrh posipajte s naribanim sirom i parmezanom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta. coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar