utorak, 30. kolovoza 2016.

ONAJ KO JE JEDNOM PROBA PRAVIT ĆE JE SVAKE GODINE : CEPKANA PAPRIKA

ONAJ KO JE JEDNOM PROBA PRAVIT ĆE JE SVAKE GODINE : CEPKANA PAPRIKA






Stari dobri recept...Obavezan deo zimnice, ukusno, izdašno i uvek rado viđeno na trpezi...
Sastojci

    Potrebno:


  •     20 kg crvenih paprika
  •     1/2 kg ljutih crvenih paprika


  • 1 ipo čaša ulja
  •     so
  •       1 ravna kašika esencije


Priprema





 Paprike ispeći i oguliti i očistiti od semena, takve ih staviti da se cede do sutra dan.
 Oguljene paprike iseckati uzdužno na tanke delove.
 U šerpu dobro zagrejati ulje pa dodati paprike i kuvati uz stalno mešanje sat vremena. Na pola kuvanja dodati soli po zelji a pred sami kraj esenciju.
  Tegle zagrejati, sipati cepkanu i okrećati tegle naopako da se tako hlade. Od ove količine paprika uvek mi ispadne 9 tegli od 1 kg.
 
    Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar