ONAJ KO JE JEDNOM PROBA PRAVIT ĆE JE SVAKE GODINE : CEPKANA PAPRIKA
Stari dobri recept...Obavezan deo zimnice, ukusno, izdašno i uvek rado viđeno na trpezi...
Sastojci
Potrebno:
- 20 kg crvenih paprika
- 1/2 kg ljutih crvenih paprika
- 1 ipo čaša ulja
- so
- 1 ravna kašika esencije
Priprema
Paprike ispeći i oguliti i očistiti od semena, takve ih staviti da se cede do sutra dan.
Oguljene paprike iseckati uzdužno na tanke delove.
U šerpu dobro zagrejati ulje pa dodati paprike i kuvati uz stalno mešanje sat vremena. Na pola kuvanja dodati soli po zelji a pred sami kraj esenciju.
Tegle zagrejati, sipati cepkanu i okrećati tegle naopako da se tako hlade. Od ove količine paprika uvek mi ispadne 9 tegli od 1 kg.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar