nedjelja, 21. kolovoza 2016.

TETKIN KOLAČ SA MJERAMA NA KAŠIKE

Sastojci Kora / Biskvit / Tijesto 3 jaja 3 salice secera (sitnog) 2 salice ulja 5 salica prosijanog brasna (+1 prasak za pecivo) 3 salice mljevenih oraha 3 salice mlijeka 1 vanilin secer 1 zlica kakao praha 1 salica =100 ml Preliv 5 zlica vode 4 zlice secera 100 gr putra 100 gr cokolade 4 salice oraha (grubo mljevenih) 1 salica = 100 ml Priprema 1. Pecnicu zagrijati na 185 stupnjeva C, tepsijicu obloziti pekacim papriom ili jednostavno namazati i posuti krusnim mrvicama... Marija (braticeva zena) rekla je da za mjeru koristi salicu za kavu, ali kako je moj najdrazi rodjo bacio bas tu salicu u smece nisam sigurna ni kolika salica treba biti. A rodju smo potajno zvali tetka jerBo i on kao i moja mama samo baca stvari :) Ja sam danas koristila salicu od 100ml, a kolac pekla u plehu/tepsiji od stednjaka. DakleM, da pocnemo... Izmiksati jaja sa secerom te dodati ulje i malo izmijesati. Prosijati brasno s praskom za pecivo i kakao prahom te dodati u gornju smjesu



Click on the picture below to skip waiting.



Možete zatvoriti sliku za:
You can close this box in: (1) seconnds
Potom dodati i ostale namirnice; mljevene orahe, mlijeko i vanila secer. 2. Preliti smjesu u pripremljenu tepsiju i staviti peci. Kad je kolac pecen; jos uvijek topao kolac zaliti kuhanim prelivom i ostaviti da se hladi. Dobro ohladjen kolac narezati na snitice, kocke itd... 3. PRELIV Prokuhati vodu i secer; kad se secer otopi dodati maslac i cokoladu te na vrlo laganoj temperaturi mijesati da nam se cokolada fino otopi. U to dodati grubo mljevene orahe i izmijesati. Toplo preliti preko kolaca. coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar