srijeda, 31. kolovoza 2016.

OVO JELO SAM NAŠLA U JEDNOM ČASOPISU...DJECI SE TOLIKO SVIDELO DA PUNOVO SUTRA MORAM PRAVITI

OVO JELO SAM NAŠLA U JEDNOM ČASOPISU...DJECI SE TOLIKO SVIDELO DA PUNOVO SUTRA MORAM PRAVITI


SASTOJCI:





  • 10 kom gotovih tankih kora za savijače
  • 500 g svježeg kravljeg sira
  • 1 kiselo vrhnje 20% mm
  • 3 jaja


  • 1 žličica soli
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • malo suncokretovog ulja


PRIPREMA:

U tepsiju (37x22 cm) stavite vodu i žlicu soli da uskuha.
Za to vrijeme napravite nadjev, tako što dobro izmiješate sir, vrhnje, sol i jaja.
Stavite jednu koru na veću čistu krpu, mrvicu pouljite, pa na nju drugu koru. I nju malo pouljite, pa u jedan kraj, onaj duži, rasporedite tri pune žlice nadjeva. Zarolajte.





Otkinite komad folije da bude duža od savijače, uduplajte i na nju stavite zarolanu savijaču (ne umotati u foliju, samo savijaču stavite na nju). Onaj višak folije prebacite preko krajeva savijače i stisnite, nadjev vam neće iscuriti. Prebacite savijaču sa folijom u ključalu vodu i neka kuha 2-3 minute, pa sve skupa izvadite na dasku. Nagnite dasku da se ocijedi voda, skinite pažljivo foliju, a savijaču sa daske skliznite u lagano nauljenu tepsiju (ista veličina kao i ona u kojoj se savijača kuhala).
Cijeli postupak ponovite i sa preostale četiri savijače.
Nožem, tek sada, izrežite savijače na komade željene veličine.
Zalijte sa vrhnjem za kuhanje i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200"C dok lijepo ne porumene, otprilike 30-40 minuta.
Prethodno kuhane, pa zapečene štrukle su izuzetno mekane, a naknadnim rezanjem na kocke, nema curenja nadjeva.

0 komentari:

Objavi komentar