utorak, 16. kolovoza 2016.

RECEPT ZA STARINSKU PITU KOJA SE ČUVA OD ZABORAVA

Sastojci:Ruzice sa kokosovim brasnom Ruzice sa kokosovim brasnom 250 gr putera 200 ml. gusceg jogyrta ili 4 kasike kisele pavlake 2 jaja 100 gr. kokosovog brasna 1 prasak za pecivo 450 gr. brasna Fil: pola rebra putera (50 gr.) 2 kasike ulja kokosovo brasno Agda-Sirup: 600 gr. secera 650 ml. vode Priprema: Puter omeksajte na sobnoj temperaturi pa izmutite sa jajima. Dodajte jogurt ili pavlaku pa ponovo izmutite.

Nemojte mutit mikserom nego zlicom ili viljuskom. Dodajte kokosovo brasno i prasak za pecivo pa izmjesajte. Na kraju dodajte brasno pa zamjesite tijesto kao za pitu. Ne previse tvrdo ali ni previse mekano. Namazite uljem i zamotajte u vrecicu. Pustite da tijesto odmori bar 15 minuta pa razvite koliko mozete. Otopite pola rebra putera (50 gr.) sa dvije kasike ulja. Razvijeno tijesto poprskajte masnocom i pospite kokosovim brasnom. Sa jedne strane zamotajte u rolnu do pola tijesta pa onda sa druge strane. Rasjecite izmedju dvije rolne, pa ih podjelite, a potom svaku rolnu isjecite oko 2 cm sirine. Ruzice redajte u nauljenu tepsiju. U ostatak masnoce dodajte jos jednu kasiku ulja pa sve to izmjesajte i cetkicom namazite ruzice. Pecite na 350F-180C dok ruzice ne dobiju finu bojicu. Dok se ruzice peku vi skuhajte agdu i maknite sa peci da se malo prohladi. Gotove ruzice zalite agdom i ako hocete pokopite tepsiju jedno 5 minuta da ruzice brze upiju agdu. Prijatno! coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar