utorak, 16. kolovoza 2016.

MOJE SARAJLIJE! NEMAM RECI KOJE BI OPISALA OVE PREDIVNE PECIVA,OD GORE I DOLE KRCKAVE A SREDINA MEKANA KO DUSA....

Sastojci 500ml mleka 2 jaja 2 kasike secer 4 kasikica soli 4 k.ulje 1 kvasac 1kg brasno 120g margarina 1/2 saljica ulje (od kafe) sira Priprema 1. Zamesite testo od mleka,jaja,so,secer,kvasac,ulje i brasna.Ostavite da testo odmori 10min dok pripremite pleh u kojem ce te ih peci (malo nauljite ga)

2. Testo podelite na 25 loptica (sarajlija). Svaku lopticu zasucite sa rukom i zavijte u puzica (ko na slici) stavljajte u pleh .(dovoljan je jedan pleh za sve da stanu) 3. U sredinu stavite po parcense sira ,spinat i dr. Kad su gotove pokrijte i ostavite da otstoje 1h 30min(jedan sat i trideset minuta ali ne u mnogo toplu prostorijur 4. Rernu zagrejte. Otopite pola margarina sa pola salice ulje i prelijte gotove sarajlije.Stavite da se peku 5. Kad porumene izvadite gotove su. Pošalji ovo e-poštom coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar