PUNJENI MESNI ROLAT...PRIJEDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK
Jako ukusan rolat, moze se jesti i topao, i hladan. Lepo ide uz krompir, pirinac ili kao zamena salami u sendvicu.
SASTOJCI:
- 600g svinjskog mlevenog mesa
- 100g mozzarelle
- 100g dimljene pecenice
- 1 jaje
- 2 kasike prezle
- 1 kasika ulja
- 1 kasicica vegete
- 1 kasicica mlevene slatke paprike
- pola kasicice soli
- trecina kasicice bibera
- 2 cena belog luka
PRIPREMA:
U ciniju staviti mleveno meso, dodati zacine, ispasiran beli luk, jaje i prezle i dobro sjediniti smesu. U posebnu cinju izrendati mozzarellu. Od alufolije napraviti pravougaonik i nauljiti ga. Preko folije staviti meso i rastanjiti ga na debljinu prsta. Na sredini staviti tanko isecenu pecenicu i preko nje izrendani sir.Pomocu folije napraviti veknicu tako, da sir i pecenica budu u sredini. Sve zajedno sa folijom prebaciti u pleh, prekriti alufolijom (probusiti je na nekoliko mesta, tako da para moze da izadje). Peci u zagrejanoj na 180 stepeni rerni oko 45 minuta, posle toga skinuti foliju i zapeci jos malo.
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook
0 komentari:
Objavi komentar