srijeda, 31. kolovoza 2016.

PUNJENI MESNI ROLAT...PRIJEDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK


PUNJENI MESNI ROLAT...PRIJEDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK





Jako ukusan rolat, moze se jesti i topao, i hladan. Lepo ide uz krompir, pirinac ili kao zamena salami u sendvicu.

SASTOJCI:


  • 600g svinjskog mlevenog mesa
  • 100g mozzarelle
  • 100g dimljene pecenice
  • 1 jaje
  • 2 kasike prezle
  • 1 kasika ulja
  • 1 kasicica vegete


  • 1 kasicica mlevene slatke paprike
  • pola kasicice soli
  • trecina kasicice bibera
  • 2 cena belog luka

PRIPREMA:

U ciniju staviti mleveno meso, dodati zacine, ispasiran beli luk, jaje i prezle i dobro sjediniti smesu. U posebnu cinju izrendati mozzarellu. Od alufolije napraviti pravougaonik i nauljiti ga. Preko folije staviti meso i rastanjiti ga na debljinu prsta. Na sredini staviti tanko isecenu pecenicu i preko nje izrendani sir.





Pomocu folije napraviti veknicu tako, da sir i pecenica budu u sredini.  Sve zajedno sa folijom prebaciti u pleh, prekriti alufolijom (probusiti je na nekoliko mesta, tako da para moze da izadje). Peci u zagrejanoj na 180 stepeni rerni oko 45 minuta, posle toga skinuti foliju i zapeci jos malo.
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook

0 komentari:

Objavi komentar