ponedjeljak, 5. rujna 2016.

BRZA BOSANSKA PITA...TRADICIONALNI RECEPT KOJI SE ČUVA OD ZABORAVA


BRZA BOSANSKA PITA...TRADICIONALNI RECEPT KOJI SE ČUVA OD ZABORAVA




Toliko jednostavna, a tako ukusna da prosto ne smete da propustite a da bar ne probate

Sastojci:


  • 1 manja jufka
  • 2 komada svježeg sira
  • 2 komada jaja


  •   1 čaša pavlake/kajmaka
  • 50 g kukuruznog brašna
  • 50 g maslaca


  • 1 paket prašaka za pecivo
  • 1 jaje za ukrašavanje
  • 50 g griza


Priprema:

1.
zakuhati jednu manju jufku (možete iskoristiti krajeve koje ste sjekli kod neke druge pite)
2.
sir posoliti i izmješati ,dodati jaja kajmak . a zatim i kukuruzno brašno i prašak za pecivo i sve to izmiješati
3.
jufku razvaljati pomastiti i ostaviti par minuta, a onda je razvući
4.
pomašćenu tepsiju podvući pod jufku
5.
staviti punjenje i lijepo ga rasporediti
6.
krajeve jufke prebacivati preko punjenja, premazati otopljenim maslacem i jednom kašikom kajmaka
7.
ukrasiti jajetom
Posluživanje
Može se dodati i griz.I to pola količine kukuruznog brašna zamjeniti njime!Bude jako fino

0 komentari:

Objavi komentar