nedjelja, 4. rujna 2016.

LJETNI RUČAK KAO IZ BAJKE...ZAPEČENO POVRĆE IZ PEĆNICE

LJETNI RUČAK KAO IZ BAJKE...ZAPEČENO POVRĆE IZ PEĆNICE



Sastojci:


  • 1 luk – sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka – sitno nasjeckana
  • 2 - 3 tikvice (zavisno od veličine povrća i od veličine kalupa)
  • 2 -3 krumpira
  • 2 -3 paradajza ili više cherry rajčica
  • 20 dag naribanog sira (podravac, gauda ili ostali prema želji)
  • majčina dušica (svježa ili suha)
  • ružmarin (svjež ili suh)
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar




Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U tavi podinstajte sitno narezan luk i češnjak pa ih stavite u kalup. Operite i ogulite povrće i narežite ga na tanke šnite.
Poslažite (kao na fotografiji) u kalup, posolite i popaprite te posipajte svježim ružmarinom i majčinom dušicom. Prekrijte folijom i pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata.

U međuvremenu naribajte sir, a nakon pola sata maknite foliju s polupečenog povrća i rasporedite sir po vrhu pa vratite u pećnicu i pecite još 15-ak minuta dok sir ne zazlati. Prema želji ukrasite svježom majčinom dušicom i ružmarinom i servirajte kao predjelo, prilog ili „malo jelo“ kao lagan, zdrav i jako, jako ukusan obrok.

0 komentari:

Objavi komentar