petak, 2. rujna 2016.

NA ROĐENDANU MOJE KĆERKE OVA TORTA JE BILA PRAVI HIT SVI SU TRAŽILI RECEPT

NA ROĐENDANU MOJE KĆERKE OVA TORTA JE BILA PRAVI HIT SVI SU TRAŽILI RECEPT





Sastojci :


  • hrskava podloga
  • 400 g usitnjenih napolitanki od ljesnjaka
  • 5 velikih zlica Lino nougat namaza
  • kremica





  • 200 g cokolade s ljesnjacima (sjeckanim)
  • 50 g cokolade za kuhanje
  • 200 g mlijecnog ili sirnog namaza
  • 3 slagfixsa – ucvrscivaca za slag
  • 500 ml vrhnja za slag
  • 1 vanil secer


Priprema:


Napolitanke dobro usitniti ili samljeti, dodati Lino nougat namaz i dobro rukama povezati smjesu. Kalup promjera oko 24°C namazati s malo ulja, rasporediti smjesu, oblikovati po zelji, (ja sam oblikovala srce) i lagano utisnuti, moze se pomoci i valjkom da se ljepse poravna. Pomagati si vlaznim rukama. Podlogu staviti u frizider.

Za kremicu, cokolade nakidati i preliti s 100 ml vrhnja, otopiti na pari ili na laganoj vatri, ostaviti da se malo ohladi. Moze se staviti obicna mlijecna cokolada pa dodati oko 50-80g sitno sjeckanih ili mljevenih ljesnjaka.

Ostatak vrhnja, mlijecni namaz, van.mli secer i slagfix istuci u cvrsti slag (kremu), dodati mlaku cokoladnu smjesu i sve jos kratko izmutiti mikserom.

Namazati podlogu, ukrasiti po zelji i staviti u frizider 2-3 sata.

0 komentari:

Objavi komentar