nedjelja, 4. rujna 2016.

ZAPEČENI KROMPIR SA PRELIVOM JELO KOJE TREBATE PROBATI

ZAPEČENI KROMPIR SA PRELIVOM JELO KOJE TREBATE PROBATI




Sastojci :

Pecenje:


  • 750g mladog krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol,papar
  • Preljev:
  • 1 češanj češnjaka
  • 70 ml maslinovog ulja
  • 2žlice senfa Rustica Podravka
  • 2žlice jabučnog octa
  • 1 žlica šećera
  • 2žlice krupno nasjeckanog svježeg peršina
  • sol,papar/opcionalno




Priprema:


Operite mladi krupir i narezite ga po pola/naravno to se odnosi na manje krumpirice,ako imate vece prepolovite ih na cetvrtine ,pazite da budu odprilike iste velicine.
Posudite krumpir kuhinjskim papirom stavite ga na protvan pouljite ga sa dvije zlice maslinovog ulja, posolite i poparite.
Pecite krumpuir u zagrijanoj pecnici na 220C/20-30min.dok ne postane zlatne boje i hrskav

Dok se krumpir pece napravite preljev od senfa,sitno nasjeckanog cesnjaka,ostataka ulja,secera i jabucnog octa tako da sve stavite u jednu zdjelu i izmjesate metlicom dok ne postane emulzija po zelji dodatno pososlite i pioaparite.
Peceni krumpir stavite u zdjelu za serviranje prelijte preljevom ,pospite krupno nasjeckanim svjezim persinom.
Posluživanje
Servirajte toplo ili hladno.

0 komentari:

Objavi komentar