subota, 3. rujna 2016.

ORIGINAL KREMA ZA KREMPITU...PRIJATELJICA POKUPILA IZ JEDNE SLASTICARNE...NI JEDNA JOJ NIJE RAVNA…

ORIGINAL KREMA ZA KREMPITU...PRIJATELJICA POKUPILA IZ JEDNE SLASTICARNE...NI JEDNA JOJ NIJE RAVNA…



Sastojci :


  • krema
  • 6 jaja
  • 1 vanili secer
  • 10 zlica secera
  • 6 zlica brasna
  •   1 litra mlijeka
  • 2 zlice gustina
  • 1 slag vrecica ili 2 dc slatkog vrhnja
  • krema za visoku krempitu
  • 6 jaja
  • 20 zlica secera
  • 2 vanili secera
  • 1 kutija (40 dag) gustina
  • 6 zlica brasna
  • 5 dc vode
  • 2 litre mlijeka





Priprema:


Mijesati jaja, secer i vanili secer, dodati brasno i ukuhati u mlijeku.
To znaci mjesati na laganoj vatri bar 10-15 minuta da postane gusta masa.
Kada se smjesa malo ohladi dodati izradjeni slag i lagano umijesati.
Kremu staviti na list za krempite, prekriti s drugim listom narezanim na cetvorine i posuti s secerom u prahu.
Za visoku krempitu:
Mijesati 6 zumanjaka s 10 zlica secera i dodati gustin, pomjesan s vodom i brasnom, pa ukuhati u mlijeku.

  Izlupati cvrsti snjeg od 6 bjelanjaka i 10 zlica secera, te lagano umjesati u malo ohladjenu kremu i filovati u dubljoj tepsiji izmedju dva lista a gornji da bude vec narezan na kocke radi lakseg rezanja.
Posluživanje
Ovo je samo recept za kremu jer ju ja koristim ne samo za krempitu nego i za princeze, punim s vocem, ma na milion nacina se moze upotrijebiti.
Moram ovo jos nadopisat da tajne dobre krempite nema, kako ju napravit bolje? Prvi put kad pravis vidis sve n

0 komentari:

Objavi komentar