ponedjeljak, 5. rujna 2016.

PUNJENI PATLIDŽANI...LAK NAČIN ZA UKUSAN RUČAK

PUNJENI PATLIDŽANI...LAK NAČIN ZA UKUSAN RUČAK




Sastojci :





4 patlidžana 250 gr mljevenog mesa 1 luk 2 čehne bijelog luka 1 paradajz 2 kašike paradajz pirea 3 kašike ulja 2 kašike milerama 100 gr gauda sira Način pripreme Patlidžane oprati i prepoloviti. Izvaditi sredinu, posoliti i ostaviti da odstoje. Ocijediti i osušiti i pouljiti. Staviti u tepsiju i peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta.

U tavi popržiti luk i dodati meso. Dinstati ga dok ne bude gotovo pa dodati paradajz, paradajz pire i malo vode. Pustiti da se ohladi pa dodati kašiku milerama. Patlidžane puniti smjesom i posuti sirom. Peći u rerni još 15-ak minuta.

0 komentari:

Objavi komentar