subota, 3. rujna 2016.

ZA SVE ČOKOLJUBCE...ČOKOLADNA FANTAZIJA

ZA SVE ČOKOLJUBCE...ČOKOLADNA FANTAZIJA



 Sastojci za biskvit:

 3 jaja 50 g šećera 70 g brašna 20 g kakaa 1 dl mlijeka 1 žličica ruma Sastojci za tamnu kremu: 4 jaja 40 g šećera 150 g čokolade za kuhanje 4 listića želatine 2,5 dl vrhnja za šlag.

Sastojci za svijetlu kremu:


4 jaja 40 g šećera 150 g bijele čokolade 4 listića želatine 2,5 dl vrhnja za šlag Sastojci za čokoladnu glazuru: 200 g čokolade za kuhanje 2 dl slatkog vrhnja u čaši.




Priprema

Biskvit Bjelanjke sobne temperature umutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz neprekidno mućenje. Kuhačom umiješati žumanjke, brašno i kakao te smjesu uliti u namazan kalup za tortu promjera 28 cm. Biskvit peći oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.  Krema Mikserom pjenasto umutiti jaja i šećer. Smjesu kuhati na pari 5 - 6 minuta ili do 72 °C. Skloniti s pare, umiješati čokoladu i otopiti. Ohladiti. Umiješati mikserom otopljenu želatinu i tučeno slatko vrhnje.
 Oko biskvita staviti obruč te biskvit natopiti mlijekom i rumom. Biskvit preliti tamnom kremom i staviti u zamrzivač dok se priprema svijetla krema. 4. Pripremiti svijetlu kremu na isti način kao i tamnu te preliti preko tamne kreme. Tortu hladiti u hladnjaku najmanje 12 sati, skinuti obruč i preliti čokoladnom glazurom. 5. Čokoladna glazura Čokoladu i vrhnje topiti na pari, malo ohladiti i preliti tortu. Ukrasiti po želji.

0 komentari:

Objavi komentar