subota, 3. rujna 2016.

DOMAĆE HURMAŠICE: PRAVI OMJER PO TRADICIONALNOM RECEPTU..JEDNOSTAVNO SAVRŠENE!

DOMAĆE HURMAŠICE: PRAVI OMJER PO TRADICIONALNOM RECEPTU..JEDNOSTAVNO SAVRŠENE!




... koliko ste ljubitelji slatka, onda su u vašem domu sigurno neizostavne hurmašice.

Sastojci:


  • Tijesto:
  • 2 jaja





  •   2 šoljice šećera
  • 2 šoljice ulja


  •   brašna po potrebi
  • pola praška za pecivo
  • Zaljev:
  • 9 šoljica šećera
  • 11 šoljica vode


PRIPREMA:


Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od tijesta oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz ribež (najsitnije rupice). Slagati hurmašice u suhu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.
 Za to vrijeme napraviti zaljev tako što se šećer zalije vodom i promješa dobro kašikom da se šećer istopi. Dodati sok od jednog limuna. Pečene hurmašice zaliti hladnom (nekuhanom) zaljevom i poklopiti da se hurmašice ohlade i upiju zaljev
Podijelite s nama kako ih vi pravite?

0 komentari:

Objavi komentar