četvrtak, 4. kolovoza 2016.

UKUSNI HRSKAVI ŠTAPIĆI...ZA VEČERU DJECI POSEBNO DRAGI

Sastojci Za nadjev: 200 g Ketchupa blagog Podravka 200 g Šunke u ovitku Podravka 40 g tvrđeg sira (parmezan, trapist) 1 žličica Origano sušeni Podravka Za tijesto: 20 g svježeg kvasca 100 ml mlijeka 1 žličica šećera 700 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka 250 g maslaca 100 g krem sira (ili kiselog vrhnja) 1 jaje 1 žličica soli Za premazivanje: 1 jaje Priprema 1. Pripremite nadjev tako da u sjeckalicu stavite ketchup, narezanu šunku, naribani sir i sve dobro usitnite. Na kraju umiješajte origano. 2. Kvasac zdrobite, prelijte toplim mlijekom, dodajte šećer i žličicu brašna, promiješajte i ostavite da se diže 10 minuta.

3. U pola količine brašna dodajte dignuti kvasac, omekšani maslac, krem sir ili vrhnje, jaje, sol i sve dobro zamijesite dodajući postepeno preostalo brašno. 4. Dobiveno tijesto odmah podijelite na dva dijela i svaki dio razvaljajte u pravokutnik debljine 0,4 cm (35x35 cm). 5. Prvo tijesto premažite pripremljenim nadjevom i poklopite drugim tijestom. Izrežite trakice (zupčastim alatom) širine 1 cm i sve prerežite po pola vodoravno. 6. Svaku trakicu uvijte u spiralu i položite na tepsiju (30x40 cm) obloženu papirom za pečenje. 7. Premažite tijesto razmućenim jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-tak minuta. Posluživanje Poslužite toplo ili hladno za razna sportska događanja i jela s "nogu". coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar